06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Yoga-weekend ’the balance between Yin and Yang’

de Schouw, Zeeland

01-03 december 2023

Ben je er ook zo aan toe om je even terug te trekken? Je even 3 dagen onder te dompelen in yoga, ontspanning, lekker eten en plezier? Ga dan lekker mee naar Zeeland. Daar zal ik yang en yin georrienteerde yogalessen aanbieden. In dit weekend neem ik  je mee – middels yoga en meditatie – op een innerlijke ontdekkingsreis.Het hele leven bestaat uit yin en Yang elementen. Buiten onszelf en in onszelf. We hebben beiden nodig om in balans te zijn. Heel vaak is het zo dat 1 van de 2 elementen in ons – om wat voor reden dan ook – krachtiger is dan de andere, waardoor we in disbalans raken. Deze disbalans kan zich uiten op verschillende manieren. Op fysiek, mentaal en/of emotioneel vlak. Yoga kan een goed hulpmiddel zijn om terug te komen bij onszelf. Om te gaan zien waar onze disbalans in onszelf en in ons leven ligt. En om te kijken naar wat nodig is om hier iets in te veranderen.
In de ochtenden zal ik een meer actieve vorm van yoga aanbieden. Dit zal een mix zijn van vinyasa, vijnana en vinyasa krama. Om het lichaam te openen, te reinigen, te versterken en om vanuit beweging meer naar binnen te keren. In de middagen zullen de lessen een yin karakter hebben. Deze lessen zullen meer verstillend werken en werken op de diepere niveaus van ons (fysieke, mentale, emotionele) zijn.

De meeste vormen van yoga zijn bij iedereen wel bekend. Vijnana yoga echter is een vorm die minder bekend is en waar ik me in heb gespecialiseerd. Vijnana betekent ‘kennis van binnenuit’. Vijnana yoga is een vorm van yoga die werkt met de adem en, van daaruit, de juiste alignment van de wervelkolom. Met behulp van de adem zijn we in staat om meer ons subtiele lichaam aan te spreken. In het weekend zal deze vorm verweven zijn met de andere vormen waar zij in is opgeleid.

Ga mee op reis in een weekend vol inspirerende lessen, lekker eten, fijne massages en wellness-tijd.

In het kort: Yoga verbindt lichaam en geest, met de adem als het belangrijkste voertuig. Ervaar de diepe werking van yoga, stilte en de natuur door een paar dagen volle overgave.Dit weekend geeft je de gelegenheid om vanuit zachtheid meer in contact te komen en zijn met wat zich van binnen beweegt.

Deze retreat is onderdeel van een uniek concept waarin het welzijn van body & mind centraal staat. Je volgt één programma in een besloten groep en als ‘special’ zijn er Open Workshops van de andere docenten. Het motto is: alles mag, niets moet!

Deelnemers over Thirza:
“Ik vind Thirza geweldig, háár Yin Yang Yoga vind ik heel prettig en ze is een fijn persoon als docent.” (Carla)
“Thirza is gewoon een hele fijne docent en persoonlijkheid!” (Saskia)
”Thirza is echt super goed in haar vak. Legt alles goed uit, geduldig, zoveel geleerd over mijn lichaam en geest!” (Mayke)

Voor meer informatie: www.fitbodymind.nl

 

Voor info en opgave: Yin & Yang yoga weekend