06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Upcoming Workshops & Events

Photo credits: Healthy Fest

Overzicht upcomming workshops & events
 • 02 – 04 oktober 2020: Yin & Yang weekend – the art of slowing down – Zeeland
 • 16 – 18 oktober 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum
 • 18 – 20 december 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum
 • 30 december 2020 – 03 januari 2021: Oud & Nieuw 5 daagse, Flow & let go – Zeeland

 

Photo credits: Thirza van de Hoef

 

Yoga in de Soesterduinen

datum:

tijd: 10.15 – 11.30 uur

locatie: Verzamelen op P openlucht-theater Cabrio, Soest

kosten: 12,50

Jahoeeeeee ik mag ik mag!!! We gaan naar buiten!! Zin om EINDELIJK weer samen yoga te doen? Zaterdag is er een buitenyoga les. Voor het eerst in deze tijd! Dit wordt genieten, dus mis deze kans niet!!!
Lekker de mat op (het zand in) in het prachtige natuurgebied tegenover openluchttheater Cabrio.
 
Meenemen: mat, dekentje, iets lekkers voor na de les en een eigen beker.
 
 
Opgave via: yogametthirza@gmail.com of stuur een appje.
 
Uiteraard nemen we de voorschriften van het RIVM in acht en bij klachten betekent dat dat je niet mee kan.

 

 

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Friday Morning Special – Lente Detox voor Lichaam en Geest

datum:

tijd: 09.00 – 11.00 uur

locatie: Velthuysenlaan 17, Laren

kosten: 22,50

Friday Morning Specials zijn mini workshops van 2 uur – die maandelijks aangeboden worden. Iedere maand zal er een ander thema zijn. We kunnen dieper ingaan op zaken als alignment, de yoga principes, asanas (yin en yang) en specifieke asana series. Dit alles mede afgestemd op de vragen van de deelnemers op dat moment. Voor deze lessen dien je je vooraf en ruim op tijd aan te melden!!

Het is bijna lente, dus tijdens de special van 20 maart gaan we aan de slag met detoxen van lichaam en geest. Dit doen we dmv meditatie, pranayama (adem), kriyas (reinigingsoefeningen) en asanas (houdingen).

De eerst komende data zijn: 20 maart, 17 april en 29 mei 2020.

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Foto credits: Violaine Chappalaz

Dream-time energy yoga

data:

tijd: 19.00 – 21.00 uur

locatie: Velthuysenlaan 17, Laren

kosten: 27,50

Dream time energy evenings zijn  avonden, waarbij ‘unwinden’, loslaten en ontspannen op de diepere lagen van het Zelf centraal staan. Ons systeem slaat stress op. Dit zet zich vast in onder andere ons lichaam. Het parasympatische deel van ons zenuwstelsel is dat deel dat zorgt voor de rust in het systeem. In onze huidige tijd staan we zo veel bloot aan prikkels, dat de werking van de parasympaticus vaak is verstoord. Met allerlei gevolgen van dien. Denk aan onrust, burn-out, slecht slapen, gestrest door het leven gaan , vermoeidheid en moeilijk kunnen ontspannen of op uit. Tijdens deze avond wordt je via meditatie, adem, stressrelease, yang & yin yoga en yoga-nidra mee genomen naar binnen waardoor herstel op ieder niveau kan plaatsvinden.

En ook wanneer je gewoon zin hebt in even tijd voor jezelf is deze avond een kadootje! 🙂

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Yin yoga – The Art of Slowing Down

Datum:

Tijd:

Locatie: Velthuijsenlaan 17, Laren

Kosten: 27,50

De beoefening van Yin-yoga is nog redelijk jong. Yin-yoga komt vanuit de Chinese geneeskunde, waarbij er gewerkt wordt met de diepere lagen van het lichaam. Te weten bindweefsel, aanhechtingen en botten. Van origine bedacht vanuit de studie van het systeem van de meridianen, met de intentie om de gezondheid van ons subtiele energie lichaam te stimuleren. Door te vertragen in onze beoefening en uit onze comfort zone te stappen worden we in staat gesteld nieuwe en/of diepere lagen van onszelf aan te boren en te ontdekken. In deze 2 uur durende workshop zullen we werken meditatie, de adem, yin-houdingen en een stukje filosofie.

“De kracht van aandacht”
Het meest krachtige en spirituele aspect van onze menselijke natuur is het vermogen om aandachtig en gewaar te zijn. Aandacht en gewaar zijn vergroten het bewustzijn van onze innerlijke wereld en tevens van onze buitenwereld.
Op deze manier wordt yoga meditatie in beweging. Yoga is dan niet meer iets iets dat je “doet”, maar veel meer iets dat je mag ervaren op verschillende niveaus van je ‘Zijn’. – Thirza van de Hoef –

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Marjolijn Lamme

Masterclass Vijnana yoga – The Power of Balance

Datum:

Tijd: 19.00 – 21.15 uur

Locatie: Velthuijsenlaan 17, Laren

Kosten: 32,50

Binnen de Vijnana yoga wordt gewerkt met 7 principes:

 • het lichaam ontspannen – Ontspan het lichaam op een uitademing. Bij de inademing scan je lichaam van binnen uit en ontspan. Je lichaam behoort stabiel en rustig te worden. Dit doen we van binnenuit.
 • de geest tot rust brengen – Observeer wat er in de geest aanwezig is, laat het er zijn zonder er iets mee te doen. Je bent de waarnemer.
 • intentie – Door de fysieke en mentale ontspanning kan je makkelijker je aandacht richten en geconcentreerd oefenen.
 • gronden – Daar waar je de grond raakt laat jezelf zinken. Hoe meer je leert gronden, hoe lichter je lichaam wordt en beweegt zonder moeite.
 • verbinden – Twee tegenovergestelde richtingen zijn altijd met elkaar verbonden. “To go up, go down’, to go forward go backward”. Beweeg vanuit je centrum.
 • ademen – Wees bewust van het in- en uitademen. Verleng bij de inademing, grond bij de uitademing. Adem in wordt breed, adem uit wordt stabiel en verbind. Soms is de ademhaling zacht, soms diep en lang.
 • verlengen, expansie – Het lichaam beweegt als eenheid. Vanuit ontspanning en verbinding.

Werken met deze principes balanceert niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Alleen wanneer we in onze beoefening werken met alle principes tegelijkertijd is onze beoefening ‘heel’. Daarom is het belangrijk dat – wanneer we ons ‘vast’ voelen zitten in de beoefening – we kijken naar welk van de principes verwaarloosd is.

In deze workshop gaan we aan de slag met een gedegen basis creëren binnen je yoga beoefening. We gaan werken met de principes, de voeten, de handen en het bekken – en uiteraard balance poses – om je beoefening naar een nieuw niveau te brengen.

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Verbinding met jezelf, Empowerment – Retreat

Empowerment Retreat

Datum:

Locatie: op een mooie plek in Nederland of België

Kosten: nog niet bekend

Soms ontmoet je iemand voor het eerst en dan lijkt het alsof je elkaar al jaren kent. Dat had ik met Ellen Duim. En aangezien we allebei altijd vol plannen zitten, vonden we het hoog tijd worden om de handen ineen te slaan en een empowerment-retreat te organiseren.

Wat kun je in de retreat verwachten?

Op een prachtige locatie gaan we een aantal dagen de verbinding aan met onszelf via de 5 elementen aarde, vuur, lucht, water en ether. Via yoga, handlezen, rituelen en heerlijke voeding laten we je ontdekken hoe je weer in verbinding komt met jouw element en zo de beste versie van jezelf kunt zijn!

We zijn nog bezig de puntjes op de i te zetten, meer informatie volgt snel.