06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Detoxweekend aan de Hei

Dichtbij huis op retreat? Laat je inspireren en voeden tijdens dit heerlijke weekend!

Detoxen zonder te hoeven “lijden”. Hoe fijn klinkt dat!!! Deze retreat zal begeleid worden door een van onze vaste docenten Thirza van de Hoef, samen met onze healthchef Marianne van den Heuvel. Samen zullen zij je inspireren op het gebied van yoga en meditatie (Thirza) en voeding (Marianne). Een weekend van bezinning met yoga, meditatie, bewuste voeding, wandelingen, talks. Een retreat waarbij we ons verbinden met elkaar, onszelf en de natuur. Jij staat deze dagen centraal. Waar sta je, waar wil je heen, wat wil je veranderen…of juist niet?

Gedurende het weekend hoef je zeker niet op een houtje te bijten. We detoxen op basis van plantaardige voeding met sappen, salades en soep, afgestemd op het seizoen. Alles puur en biologisch en met de meest verse ingrediënten die je maar kunt bedenken. Met dit dieet geef je de spijsvertering rust en krijgt je lever de kans om zijn detoxfunctie optimaal uit te voeren. Bovendien wordt de zuur-base balans in het lichaam hersteld.

 

De Begeleiding

De yogadocente & vitaliteiscoach:

Thirza: “Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen.”Binnen yoga-land is Thirza een zeer bekende naam. Misschien dat je haar ook wel kent van het blad Happinez of van Yogamagazine of ben je haar tegengekomen op festivals als bv. Lowlands, Happinez festival en Healthy Fest. Als yogadocent kenmerkt Thirza zich door haar motiverende wijze van lesgeven, waarbij zij mensen laat ontdekken waar hun grenzen, uitdagingen, mogelijkheden en motivaties liggen. Thirza moedigt mensen aan, in een veilige setting, open te staan om uit hun comfort-zone te stappen en zo alle gebieden in zichzelf te (her)ontdekken.Ze is een yoga-docente bij wie je je direct op je gemak voelt. Met haar warme persoonlijkheid, haar humor, haar professionaliteit en haar plezier geeft ze elke les inhoud.  Thirza geeft je haar volle aandacht. Door haar oog en aandacht voor het individu ziet zij precies wat er nodig is.Thirza is opgeleid in vijnana, yin en ashtanga-vinyasa yoga. Zij is een zeer ervaren docent, die veel kennis bezit die ze ook over weet te dragen. Ze geeft inmiddels 15 jaar met heel veel plezier in binnen- en buitenland les.

De Healthchef & Voedingsdeskundige

Tijdens alle detoxweekenden bereidt onze health chef Marianne van den Heuvel met liefde alle sappen en maaltijden. Het is haar passie om mensen te verrassen en te helpen hun weg te vinden in de energie-volle plantaardige keuken. Haar focus ligt op voeding met levenskracht & bewustzijn wat voeding doet met je lichaam & geest.

Zij heeft zelf een lange weg bewandeld van yogabeoefening, verschillende yogaopleidingen (Vinyasa en Kundalini) om zich daarna meer te specialiseren op voeding en het verteren van voedsel in het specifiek. Het is daar waar yoga en voeding samen komen; een prachtige combinatie om blokkades los te kunnen laten en je lichter en vitaler te voelen. Zij is een gecertificeerd raw food chef en ayurvedisch voedingsdeskundige.

Marianne heeft een aantal jaren in de Filippijnen gewoond, maar inmiddels woont zij met veel plezier in Amsterdam waar zij met Kokokitchen workshops aanbiedt, catering voor particulieren verzorgt en kookt tijdens yogaretraites & trainingen. Zij gebruikt de Ayurvedische voedingsleer en ook technieken uit de raw food keuken om zo tot een balans te komen die voor iedereen geschikt is en in elk seizoen past.