06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

1-day retreat met vijnana yoga, yin yoga, pranayama en meditatie in retraite villa Maarn in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Met gezonde vegetarisch voeding, sauna, buitenzwembad en ligweide. Even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Wanneer: zaterdag 20 juli / 11.00 – 18.30 uur en optioneel te verlengen tot een 24-uur-retraite tot zondag 21 juli / 11.00 uur

Waar: Retraite villa in Maarn, Utrechtseheuvelrug.

Wat: all inclusive dagprogramma met 3 sessies (lessen, workshops of andere programmaonderdelen) – 4,5 begeleide uren. Te verlengen tot 24-uur programma met 4 sessies – 6,5 begeleide uren

Voor wie: voor iedereen. Man, vrouw en alle leeftijden. Je hebt geen ervaring nodig met yoga.

Verblijf 24-uur: volpension met vegetarisch keuken.

Tarieven:
1-day-retreat 11.00-18.30 uur: € 120
24-uur-retreat 11.00-11.00 uur met de volgende toeslagen:
diner, ontbijt, sauna en extra les: € 50
logies opties: 2p-kamer € 60, 1p-kamer € 100 (indien beschikbaar), Bell tent 2pk € 50, Bell 1pk € 90 en camping € 40

Relax arrangement zonder programma: minus € 40 dag / € 60 24 uur

Programma: naar binnen keren

In de ochtend werken we vanuit de actievere vijnana yoga. Vijnana yoga is niet heel bekend in Nederland. Het is een vorm die ontwikkeld is door Orit Sen Gupta en eigenlijk terug gaat naar de oudere vormen van yoga. In Vijnana werken we met vayus (geconnect aan de adem) om de wervelkolom te ondersteunen. Van daaruit ´vormen´ we de houdingen. Door de vayus te gebruiken zijn we in staat ons meer te verbinden met ons subtiele lichaam en vanuit ons subtiele lichaam door de houdingen te bewegen. Het beoefenen van de houdingen met aandacht, precisie, zachtheid en gecentreerdheid – samen met de vayus – helpt ons om meer naar binnen te keren.

In de middag zullen we een yin-sessie doen om nog meer te verstillen en fysiek, mentaal en emotioneel te vertragen. En naar binnen te keren.

Deze dag neemt Thirza je mee – middels yoga en meditatie – op een innerlijke ontdekkingsreis.

Thirza is een veelzijdige yogini die alle talenten die zij bezit heeft weten om te vormen tot een combinatie wat haar uniek maakt in haar werk.

Thirza: “Wanneer ik nadenk over wie ik ben, kan ik daar niet een eenduidig antwoord op geven. Ik ben een verscheidenheid aan dingen, een verscheidenheid aan verschijningen en niet te vatten in slechts een paar zinnen op een website.

Mijn zoektocht in dit leven begon al op zeer jonge leeftijd. Van huis uit werden wij heel vrij gelaten in hoe we in het leven wilden staan en wat we wilden geloven. Dat maakt dat ik vrij was om vanuit mezelf het leven te leren kennen. Vanaf mijn kindertijd ben ik me al bewust van de mens en dat er vele facetten bij de mens hoorden. Het zichtbare en niet zichtbare, het uitgesprokene en vooral hetgeen niet uitgesproken wordt, de verschillende niveaus van ons mens-zijn, de verschillende gebieden: lichaam – geest – emotie, lichaam – ziel – spirit. Welke namen je er ook aan geeft.

Deelnemers over Thirza:
“Ik vind Thirza geweldig, háár Yin Yang Yoga vind ik heel prettig en ze is een fijn persoon als docent.” (Carla)
“Thirza is gewoon een hele fijne docent en persoonlijkheid!” (Saskia)
“Thirza is echt super goed in haar vak. Legt alles goed uit, geduldig, zoveel geleerd over mijn lichaam en geest!” (Mayke)
Accommodatie: Retraite-villa Maarn

Wadend in ruimte en rust ligt het centrum op een beschut groot landgoed bij Maarn.​ De prachtige grote tuin rondom het gebouw heeft een zonnig beschut terras en diverse knusse hoekjes. Het buitenzwembad en de grasweide met ligstoelen nodigen uit om lekker veel buiten te doen en te zijn. Klik op Villa Maarn voor meer informatie over de accommodatie, de bereikbaarheid en foto’s.

Aanmelden kan via deze link: https://www.fitbodymind.nl/product-page/1-day-retreat-yin-yang-yoga

De retraite gaat door bij deelname van minimaal 8 personen. We informeren je per email zodra doorgang zeker is, uiterlijk een week voor aanvang. Bij annulering door ons krijg je de (aan)betaling direct retour.