06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Summerschool Yoga: Meditation & Food Inspiration aan de Hei

Dichtbij huis op retreat? Laat je inspireren en voeden tijdens deze heerlijke midweek aan de hei van 10-13 augustus!

Deze zomer lekker in Nederland blijven? Dan hebben wij een geweldige vier-daagse retreat voor je op Buitenplaats De Hoorneboeg van maandag tot donderdag. Deze retreat zal begeleid worden door een van onze vaste docenten Thirza van de Hoef, samen met onze healthchef Jeanette Tromp. Samen zullen zij je inspireren op het gebied van yoga en meditatie (Thirza) en voeding (Jeanette). Vier dagen van bezinning met yoga, meditatie, bewuste voeding, wandelingen, talks. Een retreat waarbij we ons verbinden met elkaar, onszelf en de natuur.

Programma

Jij staat deze dagen centraal. Waar sta je, waar wil je heen, wat wil je veranderen…of juist niet? Tijdens deze midweek gaan we aan de slag met alle 4 aspecten: lichaam, geest, emoties en spiritualiteit. Dit doen we onder andere via yoga, meditatie, opdrachten en sharings/rituelen. En ook wanneer je alleen maar zin hebt in een ontspannen midweek weg, met alleen maar yoga, lekker eten en massage ben je meer dan welkom. Je bent niet verplicht om aan het gehele programma mee te doen. Je gaat juist leren luisteren naar dat wat je nodig hebt.

Jeanette is een hele ervaren health chef die zich met name richt op de ayurvedische keuken, waarin het ook heel belangrijk is je eigen ‘constitutie’ te leren kennen en voor voeding te kiezen die daar bij past. Dat is voor iedere person anders. Ook zij zal tijdens deze midweek een workshop/lezing geven over deze interessante “levenswetenschap” en wat dat betekent voor je voeding.

Ook is het mogelijk tijdens deze midweek een walk&talk te boeken met lifecoach Muriël Dalmulder ter ondersteuning van je proces (niet inbegrepen in de prijs).

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

Maandag

14:00             aankomst & orienterende wandeling over het landgoed

15:00             me time met een opdracht

17:30             yinles

19:00             diner

20:00             sharing en inspiratiesessie

 

Dinsdag & Woensdag

8:00              thee en fruit/licht ontbijt in stilte

08:30            meditatie

9:00              yoga & pranayama & vayus

11:00             brunch

13:00             vrije tijd om te wandelen, lezen, schrijven of een massage

15:30             yoga filosofie & sharing dinsdag en foodtalk op woensdag (15-17)

16:30             thee en healthy snack

17:30             yin yoga

19:00             diner

20:30             op eigen gelegenheid een fijn moment voor een zomerse avondwandeling op de hei met jezelf of medecursist(en)

 

Donderdag 

8:00               thee en fruit/licht ontbijt in stilte

08:30             meditatie

9:00-10:45     yoga & pranayama & vayus

11:00             brunch

13:00             eindafsluiting met de groep

 

De Begeleiding

Thirza: “Wanneer we met aandacht yoga beoefenen, wordt yoga meditatie in beweging. Al het buigen en stretchen en omkeren en twisten wordt dan een krachtige manier om onze geest helder te krijgen, ons hart te openen en onze oordelen te laten varen.”Binnen yoga-land is Thirza een zeer bekende naam. Misschien dat je haar ook wel kent van het blad Happinez of van Yogamagazine of ben je haar tegengekomen op festivals als bv. Lowlands, Happinez festival en Healthy Fest. Als yogadocent kenmerkt Thirza zich door haar motiverende wijze van lesgeven, waarbij zij mensen laat ontdekken waar hun grenzen, uitdagingen, mogelijkheden en motivaties liggen. Thirza moedigt mensen aan, in een veilige setting, open te staan om uit hun comfort-zone te stappen en zo alle gebieden in zichzelf te (her)ontdekken.Ze is een yoga-docente bij wie je je direct op je gemak voelt. Met haar warme persoonlijkheid, haar humor, haar professionaliteit en haar plezier geeft ze elke les inhoud.  Thirza geeft je haar volle aandacht. Door haar oog en aandacht voor het individu ziet zij precies wat er nodig is.Thirza is opgeleid in vijnana, yin en ashtanga-vinyasa yoga. Zij is een zeer ervaren docent, die veel kennis bezit die ze ook over weet te dragen. Ze geeft inmiddels 15 jaar met heel veel plezier in binnen- en buitenland les. 

 

De Yoga

In de ochtend beginnen we met mediteren (veelal in stilte). Daarna gaan we ademhalingsoefeningen doen en werken met de vayus. Vayu betekent wind en Vayu is ook de naam van de Hindoe God van de wind. Vayus zijn oefeningen om het lichaam te openen en de emoties te bevrijden, stress uit het bovenlichaam af te voeren en om de wervelkolom in de juiste stand te brengen tijdens de yogahoudingen (en in het dagelijkse leven). De ochtendles zal er een iets actievere yoga les zijn (buiten), waarbij we werken met een zachte flow om het lichaam wakker te maken, te stretchen, kracht op te bouwen en datgene te “verbranden” dat je niet meer nodig hebt. In de avond keren we nog meer naar binnen met de iets meer meditatieve yin yoga, die werkt op de diepere lagen van ons systeem. Bindweefsel, aanhechtingen, botten…en onze energiebanen.