06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Upcoming Events

Photo credits: Healthy Fest

Overzicht upcomming events
 • 1 november / 20 december 2019: Dream-time energy yoga workshop – Laren
 • 29 november 2019: Workhop Vijnana Yoga – The Basic Principles – Laren
 • 14 december 2019: Masterclass Vijnana bij studio Samana – Amsterdam
 • 27 december 2019: Wakker worden met Thirza – na de kerst special – Laren
 • 27-29 december 2019: Yogaweekend aan de Hei, A journey within – Hilversum
 • 30 december 2019 t/m 3 januari 2020: Oud & nieuw retreat: Flow & let go – Zeeland
 • 16 januari 2020: Yin yoga workshop – The art of slowing down – Laren
 • 30 januari / 28 februari 2020: Dream-time energy yoga workshop – Laren
 • 14 – 16 februari 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum
 • 05 maart 2020: Vijnana – Going Deeper: The power of Balance – Laren
 • 20 – 23 maart 2020: Empowerment retreat samen met Ellen Duim
 • 10 -12 april 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum
 • 24 april t/m 01 mei 2020: Vijnana yoga & holiday retreat – Portugal
 • 06 – 07 juni 2020: Yoga Festival Amersfoort
 • 12 – 14 juni 2020: Healthy Fest
 • 24 – 26 juli 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum
 • 20 – 23 augustus 2020: Lowlands – Biddinghuizen
 • 25 – 27 september 2020: Yogaweekend aan de hei: A journey within – Hilversum

 

 

 

Vijnana Yoga – The Basic Principles

datum: vrijdag 29 november

tijd: 19.00 – 21.30 uur

locatie: Velthuijsenlaan 17, Laren

kosten: 32,50

Eindelijk is het zo ver: een workshop Vijnana yoga!!!!
Binnen deze workshop gaan we aan de slag met de basics van Vijnana yoga. Deze avond zal daarom vooral in het teken staan van de vayus en de 7 principes van de vijnana yoga. Door deze workshop zul je een verdieping krijgen in je eigen practice en meer gaan begrijpen hoe yoga voor jou werkt.

Jnana betekent kennis. Vijnana betekent ‘kennis van binnenuit’. In vijnana yoga wordt er gewerkt met vayu’s. Vayu betekent ‘wind’ en Vayu is tevens de Hindoe god van de wind. Vijnana yoga is een vorm van yoga die werkt met de adem en, van daaruit, de juiste alignment van de wervelkolom. Met behulp van de vayu’s zijn we in staat om meer ons subtiele lichaam aan te spreken. De beoefening van de asana’s met preciesie, zachtheid en gecentered, samen met de vayus, laat je naar binnen keren.

In vijnana zijn er 7 principes waarmee gewerkt wordt:
het lichaam ontspannen – de geest tot rust brengen – intentie – gronden – verbinden – ademen – verlengen, expansie
Al deze principes worden in de beoefening van vijnana yoga toegepast. Ook al is het lastig om ze allemaal als geheel te overzien. Daarom richten de lessen zich niet op alle principes tegelijkertijd. Ze zijn wel aanwezig, maar er worden er één of twee uitgehaald waar bewuster mee gewerkt wordt.

Tijdens deze avond zullen we alle vayus langs gaan en de 7 principes bestuderen. En gaan we aan de slag met het ‘in beweging brengen’ van de opgedane kennis – middels asanas – en gaan onderzoeken hoe het in de praktijk voor jou werkt.

Kosten: 32,50

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Violaine Chappalaz

Dream-time energy yoga

data: 01 november 2019 / 20 december 2019 / 30 januari 2020 / 28 februari 2020

tijd: 19.00 – 21.00 uur

locatie: Velthuysenlaan 17, Laren

kosten: 27,50

Dream time energy evenings zijn  avonden, waarbij ‘unwinden’, loslaten en ontspannen op de diepere lagen van het Zelf centraal staan. Ons systeem slaat stress op. Dit zet zich vast in onder andere ons lichaam. Het parasympatische deel van ons zenuwstelsel is dat deel dat zorgt voor de rust in het systeem. In onze huidige tijd staan we zo veel bloot aan prikkels, dat de werking van de parasympaticus vaak is verstoord. Met allerlei gevolgen van dien. Denk aan onrust, burn-out, slecht slapen, gestrest door het leven gaan , vermoeidheid en moeilijk kunnen ontspannen of op uit. Tijdens deze avond wordt je via meditatie, adem, stressrelease, yang & yin yoga en yoga-nidra mee genomen naar binnen waardoor herstel op ieder niveau kan plaatsvinden.

En ook wanneer je gewoon zin hebt in even tijd voor jezelf is deze avond een kadootje! 🙂

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Wakker worden met Thirza (en Manon)

Wakker worden met Thirza – na de kerst special

datum: 27 december 2019

tijd: 09.00 – 11.00 uur

locatie: Velthuysenlaan 17, Laren

kosten: 22,50

Heb je ook zo’n behoefte om na de kerstdagen weer even lekker tijd te hebben voor jezelf, los te komen van de drukte van de feestdagen, te unwinden, op te laden en de dag na kerst weer energiek door de dag heen te bewegen? Of gewoon zin om ’s morgens voor alle drukte even lekker twee uur voor voor jezelf te nemen? Dan is nu je kans. Op 27 december kun je heerlijk ‘wakker worden met Thirza’. 🙂

Omdat het een special is duurt de workshop 2 uur.
In alle rust mediteren, waarna we doorgaan met wat meer energie werk. Denk hierbij onder andere aan ademhalingsoefeningen, yogahoudingen die het lichaam wakker maken en van energie voorzien, ontspanningsoefeningen en uiteraard een fijne savasana aan het einde. Dus, wil je de kerstdagen even van je afschudden, of heb je gewoon zin in een heerlijke (en extra lange) les, geef je dan snel op

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Happy Soul Travel

Yogaweekend aan de Hei: A journey within yourself

Data: 27 – 29 dec. 2019 / 14 – 16 febr. 2020 / 10 – 12 april 2020 / 24 – 26 juli 2020 / 25 – 27 sept. 2020

Tijd: van vrijdag 16.00 uur t/m zondag 15.00 uur

Locatie: De Hoorneboeg, Hilversum

Thirza van de Hoef is yogadocente, counselor en coach. Zij rondde haar studies af in de psychologie en sport en in 2004 kwam ze in aanraking met yoga. Dit werd de passie in haar leven. Na het volgen van zeer gedegen yoga-opleidingen en haar manier van lesgeven is ze uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende docenten op het gebied van yin, vijana en ashtanga yoga. Regelmatig is ze te zien in Yoga Magazine en Happinez en op verschillende festivals.

Tijdens de weekenden komen alle aspecten van de yoga –van meditatie tot houdingen, van filosofie tot ademhaling- aan bod. Zij laat zien hoe je d.m.v. yoga de verbinding met jezelf kunt verdiepen en/of herstellen. Zo wordt het programma een verdieping en heelheid die je op alle niveaus zal voeden: lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Haar manier van lesgeven is heel motiverend. Ze laat je ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Ze moedigt je aan, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. Ze weet hoe ze mensen met behulp van yoga weer in verbinding kan laten komen met hun hoofd, hart en buikgebied. Yoga helpt om ons tempo omlaag te brengen en om te reflecteren. Om stil te staan en te kijken naar, luisteren naar en te voelen wat er in en om ons aanwezig is en welk effect dit op ons heeft. Hier vandaan kunnen we – daar waar nodig – onze route bijsturen of veranderen.Op zaterdagavond geeft zij een extra sessie waarin ze nog dieper ingaat op het thema “A journey within”.

In december zal het weekend nog specialer zijn, omdat het valt tussen kerst en oud&nieuw, waardoor we zeker ook zullen terugblikken en vooruit kijken.

Voor informatie over prijzen en voor opgave: https://happysoultravel.nl/weekend/nederland/yogaweekend-aan-de-hei

 

Photo credits: Jarno Bonhof

Oud & Nieuw midweek: Flow and let go

Datum: 30 december 2019 – 03 januari 2020

Locatie: Kuuroord de Schouw, Noordgouwe Zeeland

Het is weer zo ver. Ik mag weer een midweek geven voor Fit body & mind. Deze keer rondom oud & nieuw. De dagen staan in het teken van verdiepen/naar binnen keren. Yogasessies en oefeningen helpen ons om de aandacht naar binnen te richten en ons bewustzijn te vergroten. Elke dag bestaat 2 yogasessies (met meditatie, ademhalingsoefeningen en reinigingsoefeningen).Ook zijn er ‘open lessen’ waaraan je kunt deelnemen. Verder kijk ik naar waar de behoefte van de groep ligt en zal ik het programma daar op aanpassen. Overdag en in de avond is er tijd om te wandelen, in stilte te ‘zijn’, een persoonlijk gesprek te hebben met mij en gewoon te genieten. Uiteraard zullen we met z’n allen feestelijk het nieuwe jaar ingaan.

De dagen zijn inclusief alle lessen, de maaltijden, sauna, onbeperkt thee. Verder is er de mogelijkheid om een massage in te boeken. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.

“De kracht van aandacht”
Het meest krachtige en spirituele aspect van onze menselijke natuur is het vermogen om aandachtig en gewaar te zijn. Aandacht en gewaar zijn vergroten het bewustzijn van onze innerlijke wereld en tevens van onze buitenwereld.
Op deze manier wordt yoga meditatie in beweging. Yoga is dan niet meer iets iets dat je “doet”, maar veel meer iets dat je mag ervaren op verschillende niveaus van je ‘Zijn’. – Thirza van de Hoef –

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

Prijzen en opgave: https://www.fitbodymind.nl/agenda

 

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Yin yoga – The Art of Slowing Down

Datum: 16 januari 2020

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Velthuijsenlaan 17, Laren

Kosten: 27,50

De beoefening van Yin-yoga is nog redelijk jong. Yin-yoga komt vanuit de Chinese geneeskunde, waarbij er gewerkt wordt met de diepere lagen van het lichaam. Te weten bindweefsel, aanhechtingen en botten. Van origine bedacht vanuit de studie van het systeem van de meridianen, met de intentie om de gezondheid van ons subtiele energie lichaam te stimuleren. Door te vertragen in onze beoefening en uit onze comfort zone te stappen worden we in staat gesteld nieuwe en/of diepere lagen van onszelf aan te boren en te ontdekken. In deze 2 uur durende workshop zullen we werken meditatie, de adem, yin-houdingen en een stukje filosofie.

“De kracht van aandacht”
Het meest krachtige en spirituele aspect van onze menselijke natuur is het vermogen om aandachtig en gewaar te zijn. Aandacht en gewaar zijn vergroten het bewustzijn van onze innerlijke wereld en tevens van onze buitenwereld.
Op deze manier wordt yoga meditatie in beweging. Yoga is dan niet meer iets iets dat je “doet”, maar veel meer iets dat je mag ervaren op verschillende niveaus van je ‘Zijn’. – Thirza van de Hoef –

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Marjolijn Lamme

Vijnana yoga – The Power of Balance

Datum: 05 maart 2020

Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Locatie: Velthuijsenlaan 17, Laren

Kosten: 27,50

Binnen de Vijnana yoga wordt gewerkt met 7 principes:

 • het lichaam ontspannen – Ontspan het lichaam op een uitademing. Bij de inademing scan je lichaam van binnen uit en ontspan. Je lichaam behoort stabiel en rustig te worden. Dit doen we van binnenuit.
 • de geest tot rust brengen – Observeer wat er in de geest aanwezig is, laat het er zijn zonder er iets mee te doen. Je bent de waarnemer.
 • intentie – Door de fysieke en mentale ontspanning kan je makkelijker je aandacht richten en geconcentreerd oefenen.
 • gronden – Daar waar je de grond raakt laat jezelf zinken. Hoe meer je leert gronden, hoe lichter je lichaam wordt en beweegt zonder moeite.
 • verbinden – Twee tegenovergestelde richtingen zijn altijd met elkaar verbonden. “To go up, go down’, to go forward go backward”. Beweeg vanuit je centrum.
 • ademen – Wees bewust van het in- en uitademen. Verleng bij de inademing, grond bij de uitademing. Adem in wordt breed, adem uit wordt stabiel en verbind. Soms is de ademhaling zacht, soms diep en lang.
 • verlengen, expansie – Het lichaam beweegt als eenheid. Vanuit ontspanning en verbinding.

Werken met deze principes balanceert niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Alleen wanneer we in onze beoefening werken met alle principes tegelijkertijd is onze beoefening ‘heel’. Daarom is het belangrijk dat – wanneer we ons ‘vast’ voelen zitten in de beoefening – we kijken naar welk van de principes verwaarloosd is.

In deze workshop gaan we aan de slag met een gedegen basis creëren binnen je yoga beoefening. We gaan werken met de principes, de voeten, de handen en het bekken – en uiteraard balance poses – om je beoefening naar een nieuw niveau te brengen.

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Verbinding met jezelf, Empowerment – Retreat

Empowerment Retreat

Datum: rond 21 maart 2020​

Locatie: op een mooie plek in Nederland of België

Kosten: nog niet bekend

Soms ontmoet je iemand voor het eerst en dan lijkt het alsof je elkaar al jaren kent. Dat had ik met Ellen Duim. En aangezien we allebei altijd vol plannen zitten, vonden we het hoog tijd worden om de handen ineen te slaan en een empowerment-retreat te organiseren.

Wat kun je in de retreat verwachten?

Op een prachtige locatie gaan we een aantal dagen de verbinding aan met onszelf via de 5 elementen aarde, vuur, lucht, water en ether. Via yoga, handlezen, rituelen en heerlijke voeding laten we je ontdekken hoe je weer in verbinding komt met jouw element en zo de beste versie van jezelf kunt zijn!

We zijn nog bezig de puntjes op de i te zetten, meer informatie volgt snel.

 

Photo credits: Thirza van de Hoef

Vijnana Yoga & Holiday retreat Portugal

Silves, Portugal

24 april tot en met 01 mei 2020

Het is weer zo ver. De zesde editie inmiddels van deze heerlijke retraite!!!!

Van 24 april tot en met 01 mei 2020 organiseer ik weer een Yoga & Holiday retraite in het bijzondere plaatsje Silves. Een oud Moors dorpje dichtbij het Monchique gebergte en op korte afstand van de mooiste stranden van Europa. Je verblijft in luxe huizen met een prachtige tuin en een zwembad. Tijdens deze retraite ben je dagelijks intensief met yoga bezig en daarnaast heb je tijd voor zon, zee en ontspanning.Tijdens de ochtend sessies gaan we aan de slag met alle aspecten van de yoga. Van meditatie tot study of text. De week zal verdiepend zijn, uitdagend, speels, verhelderend, ontspannend en zal zeker het verlangen aanwakkeren naar meer!  De ochtenden staan in het teken van de yoga en de middagen en avonden zijn vrij te besteden. Minimaal 1x in deze week zal er een einde middag sessie zijn op het strand (of bij slecht weer in de studio).

Aankomstdag:
vrijdag 24 april 2020
Vertrekdag:
vrijdag 1 mei 2020

Kosten:
Studenten van Thirza: 660,-
Niet-studenten, early bird vóór 15 januari 2020: 685,-
Niet-studenten vanaf 15 januari 2020: 715,-

Deze kosten zijn inclusief:
– minimaal 4 uur yoga per dag (meditatie/krya’s/vayu’s/asana’s/study of text)
– gebruik van alle yogamaterialen
– een eenvoudig ontbijt
– verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer

De kosten zijn exclusief:
– vlucht
– transfer van en naar het vliegveld
– overige maaltijden
– bij te boeken extra’s zoals massages

Voor informatie en/of opgave:
e-mail: info@tharpa.nl/ telefoonnummer: 0616868697/ website: www.thirzavandehoef.nl

Mocht je met het gezin of je lief willen komen is er de mogelijkheid om huisjes buiten de retraite plek te boeken. De verblijfskosten die bij het bedrag van de week inzitten worden dan in mindering gebracht.

VERGEET NIET OM EEN REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING AF TE SLUITEN!

Voorwaarden:

Aanmelding voor de retraite gaat via Thirza; info@tharpa.nl. Betaling is reservering van je plek. Na aanmelding krijg je een bevestiging. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaat de retraite door.

Je dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij afzegging van de retraite tot drie maanden voor de datum betaal je 65% van het retraitebedrag. Bij afzegging binnen deze drie maanden betaal je het volledige bedrag.