06 16 86 86 97‬ info@tharpa.nl

Upcoming Events

Photo credits: Healthy Fest

Festival Programma

* 10-12 mei: Happinez festival ‘The now age’ – Taets Zaandam – 6 lessen
* 18 mei: de eerste editie van ‘Sante Healthy Lifestyle Day’ – Droompark Bad Hoophuizen, Hulshorst – 2 lessen en meer
* 25-26 mei: Yoga Festival Amersfoort – Eemklooster Amersfoort – 4 lessen
* 21-23 juni : Healthy Fest – De Eemhof, Zeewolde – 10 lessen + 2 Sacred Rebel Readings (nav de win-actie van Healthy Fest) 😎
* 16-18 augustus: Lowlands – Biddinghuizen – heel veel lessen

 

 

Photo credits: Thirza van de Hoef

Buiten yoga in de Soestduinen

datum: 01 juni 2019 / 03 augustus 2019 / 14 september 2019

tijd: 10.00 – 11.15 uur

locatie: Soestduinen Soesterberg

kosten: 12,50

Het mooie weer is gearriveerd!!!!! En dat betekent dat, wanneer het weer het toelaat, er heerlijk buiten ge-yoga-ed kan worden. Inmiddels een traditie!

We verzamelen om uiterlijk 09.45 uur op de parkeerplaats tegenover openluchttheater ‘Cabrio’ en lopen dan gezamenlijk naar de yogaplek. Hier gaan we een heerlijke les doen, waarbij het speelse element zeker aanwezig zal zijn. Iedereen neemt iets lekkers en/of iets te drinken – voor na de yoga –  mee om te delen. Een heerlijke start van de dag!

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Wakker worden met Thirza (en Manon)

Wakker Worden met Thirza

datum: zaterdag 13 juli 2019

tijd: 09.00 – 11.00 uur

locatie: buiten: Embranchementsweg, Maartensdijk

kosten: 20,-

Zin om je weekend goed te starten???? Het mooie weer is gearriveerd!!!!! En dat betekent dat, wanneer het weer het toelaat, we naar buiten kunnen. Vandaar dat ik op zaterdagochtend 13 juli as. weer een Wakker Worden met Thirza organiseer. Deze keer niet binnen, maar heerlijk buiten. We starten op de “parkeerplaats” aan het eind van de Embranchementsweg. Daar beginnen we met een stilte-wandeling en lopen we het mooie natuurgebied in. Op een rustige plek strijken we neer om te mediteren en het lichaam wakker te maken. Hierna wandelen we gezamenlijk weer terug, waarbij je nog een opdracht krijgt.

Lekker wakker worden in de natuur!!!

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

Photo credits: Violaine Chappalaz

Dream-time energy yoga

datum: 07 juni 2019 VOL / 19 juli 2019 / 06 september 2019

tijd: 19.00 – 21.00 uur

locatie: Velthuysenlaan 17, Laren

kosten: 27,50

Dream time energy evenings zijn  avonden, waarbij ‘unwinden’, loslaten en ontspannen op de diepere lagen van het Zelf centraal staan. Ons systeem slaat stress op. Dit zet zich vast in onder andere ons lichaam. Het parasympatische deel van ons zenuwstelsel is dat deel dat zorgt voor de rust in het systeem. In onze huidige tijd staan we zo veel bloot aan prikkels, dat de werking van de parasympaticus vaak is verstoord. Met allerlei gevolgen van dien. Denk aan onrust, burn-out, slecht slapen, gestrest door het leven gaan , vermoeidheid en moeilijk kunnen ontspannen of op uit. Tijdens deze avond wordt je via meditatie, adem, stressrelease, yang & yin yoga en yoga-nidra mee genomen naar binnen waardoor herstel op ieder niveau kan plaatsvinden.

En ook wanneer je gewoon zin hebt in even tijd voor jezelf is deze avond een kadootje! 🙂

Informatie en/of opgave: info@tharpa.nl / 0616868697

 

image(1)

Photo credits: Saskia van Osnabrugge

Yogaweekend aan de Hei: Yoga & Vitaliteit

Datum: 26 – 28 juli 2019 / 27 – 29 december 2019

Tijd: van vrijdag 16.00 uur t/m zondag 15.00 uur

Locatie: De Hoorneboeg,Hilversum

Vitaliteit is een term die in onze huidige tijd – ook binnen bedrijven – steeds populairder wordt. Gezondheid is een belangrijke ‘value’ geworden: het bepaald mede hoe je functioneert en brengt ziektekosten omlaag. Zinvol werk, persoonlijke groei, energie, fysieke conditie, relaties, zingeving…het zijn allemaal belangrijke onderdelen die bijdragen aan gezondheid op ieder aspect van het Zijn.Een goede vitaliteit betekent fit zijn en je fit voelen, meer plezier hebben in het leven, je gelukkiger voelen. Vitaliteit gaat het om de combinatie van aandacht voor je fysieke, mentale en emotionele – en zelfs spirituele – aspecten. Al deze dimensies samen vormen jou tot de mens die je bent.

Tijdens de weekenden gaan we werken met yoga en andere aspecten die bijdragen aan onze vitaliteit. Zo wordt het programma een verdieping en heelheid die je op alle niveaus zal voeden, lichamelijk, mentaal, emotioneel en spiritueel. Je gaat ontdekken waar je grenzen en mogelijkheden liggen en je wordt aangemoedigd, in een veilige setting, om uit je comfort-zone te stappen. In het weekend kom je met behulp van yoga weer in verbinding met hoofd, hart en buikgebied. Yoga helpt om ons tempo omlaag te brengen en om te reflecteren. Om stil te staan en te kijken naar, luisteren naar en te voelen wat er in en om ons aanwezig is en welk effect dit op ons heeft. Hier vandaan kunnen we – daar waar nodig – onze route bijsturen of veranderen.

In december zal het weekend nog specialer zijn, omdat het valt tussen kerst en oud&nieuw, waardoor we zeker ook zullen terugblikken en vooruit kijken.

Voor informatie over prijzen en voor opgave: https://happysoultravel.nl/weekend/nederland/yogaweekend-aan-de-hei

 

Photo credits: Jarno Bonhof

Oud & Nieuw midweek: Flow and let go

Datum: 30 december 2019 – 03 januari 2020

Locatie: Kuuroord de Schouw, Noordgouwe Zeeland

Het is weer zo ver. Ik mag weer een midweek geven voor Fit body & mind. Deze keer rondom oud & nieuw. De dagen staan in het teken van verdiepen/naar binnen keren. Yogasessies en oefeningen helpen ons om de aandacht naar binnen te richten en ons bewustzijn te vergroten. Elke dag bestaat 2 yogasessies (met meditatie, ademhalingsoefeningen en reinigingsoefeningen).Ook zijn er ‘open lessen’ waaraan je kunt deelnemen. Verder kijk ik naar waar de behoefte van de groep ligt en zal ik het programma daar op aanpassen. Overdag en in de avond is er tijd om te wandelen, in stilte te ‘zijn’, een persoonlijk gesprek te hebben met mij en gewoon te genieten. Uiteraard zullen we met z’n allen feestelijk het nieuwe jaar ingaan.

De dagen zijn inclusief alle lessen, de maaltijden, sauna, onbeperkt thee. Verder is er de mogelijkheid om een massage in te boeken. Deze is niet bij de prijs inbegrepen.

“De kracht van aandacht”
Het meest krachtige en spirituele aspect van onze menselijke natuur is het vermogen om aandachtig en gewaar te zijn. Aandacht en gewaar zijn vergroten het bewustzijn van onze innerlijke wereld en tevens van onze buitenwereld.
Op deze manier wordt yoga meditatie in beweging. Yoga is dan niet meer iets iets dat je “doet”, maar veel meer iets dat je mag ervaren op verschillende niveaus van je ‘Zijn’. – Thirza van de Hoef –

Informatie: info@tharpa.nl / 0616868697

Prijzen en opgave: https://www.fitbodymind.nl/agenda

 

Verbinding met jezelf, Empowerment – Retreat

Empowerment Retreat

Datum: rond 21 maart 2020​

Locatie: op een mooie plek in Nederland of België

Kosten: nog niet bekend

Soms ontmoet je iemand voor het eerst en dan lijkt het alsof je elkaar al jaren kent. Dat had ik met Ellen Duim. En aangezien we allebei altijd vol plannen zitten, vonden we het hoog tijd worden om de handen ineen te slaan en een empowerment-retreat te organiseren.

Wat kun je in de retreat verwachten?

Op een prachtige locatie gaan we een aantal dagen de verbinding aan met onszelf via de 5 elementen aarde, vuur, lucht, water en ether. Via yoga, handlezen, rituelen en heerlijke voeding laten we je ontdekken hoe je weer in verbinding komt met jouw element en zo de beste versie van jezelf kunt zijn!

We zijn nog bezig de puntjes op de i te zetten, meer informatie volgt snel.

 

Photo credits: Thirza van de Hoef

Vijnana Yoga & Holiday retreat Portugal

Silves, Portugal

24 april tot en met 01 mei 2020

Het is weer zo ver. De zesde editie inmiddels van deze heerlijke retraite!!!!

Van 24 april tot en met 01 mei 2020 organiseer ik weer een Yoga & Holiday retraite in het bijzondere plaatsje Silves. Een oud Moors dorpje dichtbij het Monchique gebergte en op korte afstand van de mooiste stranden van Europa. Je verblijft in luxe huizen met een prachtige tuin en een zwembad. Tijdens deze retraite ben je dagelijks intensief met yoga bezig en daarnaast heb je tijd voor zon, zee en ontspanning.Tijdens de ochtend sessies gaan we aan de slag met alle aspecten van de yoga. Van meditatie tot study of text. De week zal verdiepend zijn, uitdagend, speels, verhelderend, ontspannend en zal zeker het verlangen aanwakkeren naar meer!  De ochtenden staan in het teken van de yoga en de middagen en avonden zijn vrij te besteden. Minimaal 1x in deze week zal er een einde middag sessie zijn op het strand (of bij slecht weer in de studio).

Aankomstdag:
vrijdag 24 april 2020
Vertrekdag:
vrijdag 1 mei 2020

Kosten:
Studenten van Thirza: 660,-
Niet-studenten, early bird vóór 15 januari 2020: 685,-
Niet-studenten vanaf 15 januari 2020: 715,-

Deze kosten zijn inclusief:
– minimaal 4 uur yoga per dag (meditatie/krya’s/vayu’s/asana’s/study of text)
– gebruik van alle yogamaterialen
– een eenvoudig ontbijt
– verblijf op basis van een gedeelde 2-persoonskamer

De kosten zijn exclusief:
– vlucht
– transfer van en naar het vliegveld
– overige maaltijden
– bij te boeken extra’s zoals massages

Voor informatie en/of opgave:
e-mail: info@tharpa.nl/ telefoonnummer: 0616868697/ website: www.thirzavandehoef.nl

Mocht je met het gezin of je lief willen komen is er de mogelijkheid om huisjes buiten de retraite plek te boeken. De verblijfskosten die bij het bedrag van de week inzitten worden dan in mindering gebracht.

VERGEET NIET OM EEN REIS- EN ANNULERINGSVERZEKERING AF TE SLUITEN!

Voorwaarden:

Aanmelding voor de retraite gaat via Thirza; info@tharpa.nl. Betaling is reservering van je plek. Na aanmelding krijg je een bevestiging. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaat de retraite door.

Je dient zelf een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Bij afzegging van de retraite tot drie maanden voor de datum betaal je 65% van het retraitebedrag. Bij afzegging binnen deze drie maanden betaal je het volledige bedrag.